Wonderful Indonesia

 

Bron: Indonesia.travel

 

Wakatobi is een van de regentschappen in Zuidoost-Sulawesi die erg bekend staat om zijn exotische natuurlijke panorama. Het is niet alleen de schoonheid van het eiland die lof verdient, het bewerkte voedsel van dit eiland kan niet worden betwijfeld. Vanwege deze ondersteunende factor wordt Wakatobi Island bezocht door veel binnenlandse (binnenlandse) en buitenlandse (buitenlandse) toeristen die een exotische vakantie willen ervaren terwijl ze het heerlijke eten proeven dat hier wordt geserveerd.

Voor degenen die hier al een voet hebben gezet, is het een teleurstelling als je nog nooit het heerlijke eten van Wakatobi hebt geproefd. Het eten dat hier wordt geserveerd is erg lekker omdat het rijk is aan kruiden en het kookproces nog steeds traditioneel is om een ​​onderscheidende smaak van voedsel te produceren. Voor de liefhebbers, hier is de samenvatting!

1. Colo-Colo Gegrilde Vis

Het gebied nabij de oceaan en de beschikbaarheid van mariene biota zoals overvloedige vis zijn de redenen waarom de Wakatobi-bevolking als vissers werkt. Met de overvloed aan vis heeft de gemeenschap het initiatief genomen om de vis te verwerken tot een verscheidenheid aan heerlijke voedselbereidingen die zeker rijk zijn aan voedingsstoffen. Een daarvan is de Colo-Colo Gegrilde Vis.

Dit heerlijke eten gebruikt meestal tonijn of mujair als basisingrediënt. De schone vis wordt vervolgens bedekt met een mengsel van kruiden zoals limoensap en zout. Het verschil tussen Ikan Bakar Colo-Colo en gegrilde vis in het algemeen zit hem in de gebruikte saus, namelijk de Colo-Colo sambal, die een voor Wakatobi typische zoet-kruidige smaak heeft.

Colo-Colo Sambal zelf is gemaakt van een combinatie van chili, limoensap en sojasaus. De aanwezigheid van chili en sojasaus in Wakatobi’s typische chilisaus zorgt voor een zoet pittige smaak. Niet alleen dat, de toevoeging van limoen speelt ook een belangrijke rol bij het creëren van een frisse chilismaak.

2. Parende Vis

Ander bewerkt voedsel van vis is Parende Fish. Parende vis is een culinaire vis die in andere streken moeilijk te vinden is. Deze heerlijke smaak van eten is erg beroemd in Wakatobi en is een favoriet voedsel van de mensen daar. De heerlijke smaak en het smakelijke uiterlijk kunnen iedereen verleiden om er eindeloos van te genieten.

Deze Parende visschotel gebruikt meestal red snapper als basisingrediënt. De keuze voor red snapper als basisingrediënt voor het maken van dit gerecht is omdat in de oudheid red snapper werd beschouwd als een voedsel dat alleen door de hogere klasse kon worden geconsumeerd. Tegenwoordig kan dit heerlijke gerecht echter door alle niveaus van de samenleving worden genoten.

Red snapper wordt gekookt samen met een tamarindesaus gemaakt van cayennepeper, peper, sjalotten, zout, lente-uitjes, sterfruit, tomaten, limoen en suiker. Vergeet niet om geraspte basilicumblaadjes toe te voegen die een belangrijke rol spelen bij het produceren van een heerlijker kookaroma. De bouillon is zo heerlijk als je hem opslurpt dat hij perfect is om te eten terwijl je geniet van het prachtige panorama van Wakatobi. Gegarandeerd dat je zeker verslaafd raakt bij het proeven van deze Parende Vis bereiding.

3. Echtgenoot:

Als je het hebt over heerlijke bijgerechten zoals Ikan Bakar Colo-Colo en Ikan Parende hierboven, is het onvolledig als je het niet met warme rijst eet. De mensen van Wakatobi gebruiken Kasuami echter meestal als vervanging voor rijst. Het smaakt hartig, heerlijk en bevat veel koolhydraten, waardoor de Wakatobi-mensen Kasuami kiezen als vervanging voor rijst.

Op basis van zijn geschiedenis kwam Kasuami zelf uit Wakatobi die door de zeelieden daar werd gebracht. Het Wakatobi-volk stond in de oudheid algemeen bekend als meesterzeilers in de archipel. Kasuami, dat rijk is aan koolhydraten, wordt door Wakatobi-zeilers als voedsel gebruikt wanneer ze de oceaan raken. De faam van Kasuami is niet alleen bekend in Wakatobi, het bereikt zelfs de Filippijnen.

Kasuami werd door de Wakatobi-bevolking gekozen als vervanging voor rijst omdat het eiland Wakatobi een kale en rotsachtige grond heeft, dus het wordt als moeilijk beschouwd voor rijstplanten om te groeien. Knollen kunnen hier echter goed gedijen. Kasuami zelf is gemaakt van cassave of cassave die is geraspt en gedroogd, vervolgens fijngemalen en gestoomd om een ​​kegel te vormen.

Wonderful Indonesia

4. Kambalu

Naast Kasuami, dat rijk is aan koolhydraten, heeft Wakatobi ook een vullende specialiteit, namelijk Kambalu. Net als Kasuami wordt Wakatobi’s typische Kambalu ook gebruikt als vervanging voor rijst door de Wakatobi-bevolking.

De textuur van Kambalu is erg taai en smaakt heerlijk. Kambalu wordt vaak gegeten met ander Wakatobi-voedsel zoals Ikan Bakar Colo-Colo en Ikan Parende. De combinatie van pittige, zoete, zure en hartige smaken komen samen om een ​​smaak te creëren die zo heerlijk is. De taaie textuur van Kembalu draagt ​​ook bij aan de heerlijkheid van dineren in Wakatobi.

Kambalu is gemaakt van taro of taro die is gepureerd met extra zout, ui en knoflook. Vergeet niet de kokosbladeren die als natuurlijke wikkels van Kambalu fungeren. De keuze voor kokosbladeren als verpakking is bedoeld om de gekookte Kambalu een onderscheidende smaak te geven en bijdraagt ​​aan de delicatesse.

Al het bovenstaande culinaire klinkt uniek, toch? Plan direct een vakantie naar Wakatobi zodat je kunt proeven van het heerlijke en unieke culinaire. Voor toeristische informatie over Wakatobi, u kunt ernaar zoeken op de website van Wonderful Indonesia.