Wonderful Indonesia

Bron: Indonesia.travel

 

Bunaken Island ligt in het gebied van de “Gouden Driehoek”. Het wordt de “Gouden Driehoek” genoemd omdat het een zeewaterweg is die de zeeën van Indonesië, Papua en de Filippijnen met elkaar verbindt. Daarom is Bunaken de thuisbasis van duizenden vissoorten en heeft het een zeer rijk koraalrifecosysteem.

Om van de verbazingwekkende onderwatercharme te genieten, zijn er minstens 20 duikpunten in Bunaken National Park. Twaalf daarvan bevinden zich op Bunaken Island zelf. We zullen vijf spannende duikplekken voor onderwatertoerisme in Bunaken National Park als uw referentiemateriaal delen.

1. Bunaken Timor

Het best aanbevolen duikpunt voor Bunaken is Bunaken Timor. Het eerste waar je op moet letten is dat Bunaken Timor sterke onderwaterstromingen heeft, dus je moet voorzichtig zijn bij het duiken.

Maak je klaar om gehypnotiseerd te worden door het uitzicht op koraalriffen en de vele soorten vissen die hier en daar met je mee zwemmen. Als je geluk hebt, kun je adelaarsroggen, haaien, schildpadden en verschillende andere grote vissoorten zien. Niet alleen dat, er zijn ook kleine onderwatergrotten die niet minder verbazingwekkend zijn.

2. Mandoline

De volgende duikplek in Bunaken is Mandoline. Hier vind je veel vissen die in groepen leven, zoals eenhoornvissen, doktersvissen, bannervissen en schuttervissen.

Hoewel ze in groepen zijn, zijn deze vissen tam, dus ze zijn erg veilig om te benaderen. Daarnaast wordt u ook getrakteerd op uitzichten op de muren en toppen van natuurlijk gevormde rotsen.

3. Voorkant van de kerk

De volgende beste plek waar je versteld van zult staan, is het kerkfront. Deze plek heeft een prachtig uitzicht op het marine park. Wanneer het heldere zeewater tegen je voeten strijkt, zul je je realiseren dat je zelfs in het ondiepe water nog steeds kleurrijke schattige vissen kunt zien.

Daarnaast moet je bekend zijn met nemo fish, toch? Tegenover de kerk is een geweldige plek om hen te ontmoeten. Als je geluk hebt, kun je ook een bonus krijgen door een rifhaaitip in een onderwatergrot te zien.

4. Barracuda-piek

Zoals de naam al doet vermoeden, zal Barracuda Peak je verwennen met uitzicht op grote barracudavissen die vrij rondzwemmen te midden van tonijn en jackvissen. Deze Barracuda Peak is een stroming die is ontstaan ​​door zijn ligging in de afwisseling tussen zandgebieden en koraalriffen. Gelegen in het noordwesten van Bunaken Island, verdient deze plek het om de beste duikplek in Bunaken National Park te zijn.

Wonderful Indonesia

5. Siladen

Als je naar Bunaken komt om te snorkelen, betekent dit dat je naar Siladen moet. Siladen heeft een niet al te diepe diepte, dus je hebt geen speciale zwemtechnieken nodig om hier te kunnen snorkelen.

Je zult het exotisme van gladde en prachtige koraalmuren te zien krijgen. Hier kunt u ook een verscheidenheid aan vissen zien, waaronder Moors idool, vlindervissen en andere. Hoe dan ook, Siladen is een snorkelplek in Bunaken die je niet mag missen.

Sinds het begin van de ontdekking van Bunaken heeft Indonesië bepaald dat dit nationale park beschermd moet worden omdat het landschap zo mooi is. Laat deze inspanning niet slechts een gesprek zijn op een later tijdstip.

Bunaken is niet alleen een toeristische plaats. Daarin leeft een zeer belangrijk marien ecosysteem. Bunaken is de thuisbasis van honderden koraalriffen en duizenden unieke vissoorten. Als je na je vakantie in Bunaken tevreden naar huis terugkeert, wil het zeeleven het huis ook wakker houden.

Het belangrijkste is dat we moeten samenwerken om de netheid en duurzaamheid van dit Bunaken National Park te behouden, zodat onze kinderen en kleinkinderen nog steeds kunnen genieten van de schoonheid van dit bijzondere natuurlijke watertoerisme.

Voor degenen onder u die bang zijn om te duiken, u kunt andere bestemmingen in Bunaken bezoeken. Ontdek de aanbevelingen alleen op de website van Wonderful Indonesia.