Wonderful Indonesia

Bron: Unsplash

 

De stad Yogyakarta is inderdaad een van de mooiste en meest romantische steden. Wees dus niet verbaasd als Jogja wordt de Stad van Toerisme genoemd die veel bezoekers heeft. Naast dat het een plek is voor diegenen onder jullie die op zoek zijn naar een romantische plek, is Jogja City ook geschikt voor diegenen onder jullie die toeristische bestemmingen willen vinden met hun gezin. Maar wat weet je, het blijkt dat je in de stad Jogja prachtige zonsopgangen en zonsondergangen kunt zien die je vanuit verschillende uitzichten kunt zien vanuit bergen, dorpen, stranden, tempels, bossen, tuinen, zelfs je kunt de prachtige charme van de zonsopgang op de vulkaan.

Voor degenen onder u die op vakantie willen naar de stad Jogja, is het absoluut noodzakelijk om te stoppen bij de mooiste zonsopgang- en zonsondergangplekken in Jogja die deze keer zullen worden besproken. Laten we, in plaats van nieuwsgierig te zijn, eens kijken naar het onderstaande artikel!

1. Parangtritis-strand

Wie kent dit strand niet? Parangtritis Beach is een van de bestemmingen die je moet bezoeken in de stad Jogja. Het landschap bij Parangtritis Beach is erg mooi met prachtige kliffen, grote rotsen, fijn zand en brullende golven die bijdragen aan de perfectie van de sfeer op Parangtritis Beach.

Voor degenen onder u die willen genieten van de prachtige zonsopgang of zonsondergang op Parangtritis Beach, kunt u Parang Endog Hill volgen in het Parangtritis Beach-gebied. Wanneer zonsopgang of zonsondergang arriveert, kunt u zien hoe adembenemend het uitzicht op Parangtritis Beach en de zonsopgang daar zijn. Dus voor degenen onder u die een romantische plek in de stad Jogja willen vinden, kunt u stoppen bij Parangtritis Beach om te genieten van de zonsondergang of zonsopgang.

2. Suroloyo Peak

Suroloyo Peak is een van de beste plekken om de prachtige zonsopgang in de stad Jogja te zien. Suroloyo Peak heeft een hoogte van ongeveer 1.019 meter boven de zeespiegel in het Menoreh-gebergte en is opgenomen in het Kulon Progo-gebied. Om Suroloyo Peak te bereiken, moet je 1 uur met de auto reizen.

Aangekomen bij het Suroloyo Peak-gebied, moet je nog steeds worstelen om de trappen van ongeveer 286 treden te beklimmen. Wanneer je aankomt bij Suroloyo Peak, kun je achterover leunen en ontspannen in de hut terwijl je wacht tot de zonsopgang arriveert. Alle moeite om deze 286 treden te beklimmen wordt beloond met een heel mooi uitzicht op de zonsopgang. Naast dat je van de zonsopgang kunt genieten, kun je ook vanaf een hoogte verschillende uitzichten zien, zoals de berg Merapi, Merbabu, Sindoro, Sumbing en de Borobudur-tempel.

3. Mangunan Fruittuin

Deze toeristische bestemming van de derde orde is erg populair onder jongeren. Mangunan Fruit Garden is inderdaad de nieuwste plek die erg instagrameerbaar is. Mangunan Fruit Garden biedt de beste plek om de prachtige zonsopgang en zonsondergang in de stad Jogja te zien. Behalve dat je hier de prachtige zonsopgang kunt zien, kun je hier prachtige wolkenmist en prachtige groene heuvels rondom de Mangunan Fruit Garden zien. Dus voor degenen onder jullie die op vakantie zijn naar de stad Jogja, is het absoluut noodzakelijk om langs te gaan bij de Mangunan Fruit Garden om instagrambare plekken te zoeken en te zien hoe mooi de buitengewone zonsopgang

4. Ratu Boko-tempel

De Ratu Boko-tempel, een van de oude locaties, kan ook de juiste plek zijn om de schoonheid van de zonsondergang en zonsopgang te zien. De Ratu Boko-tempel ligt niet ver van de Prambanan-tempel. Deze tempel heeft een prachtige architectuur die iedereen versteld doet staan ​​van zijn charme. Je kunt je voorstellen hoe mooi de Ratu Boko-tempel is bij zonsopgang en zonsondergang.

Dit trekt zeker toeristen aan om te stoppen bij de Ratu Boko-tempel. Maar behalve dat je kunt genieten van de zonsopgang en zonsondergang, kun je ook foto’s maken met het esthetische Ratu Boko-tempelgebouw.

5. Nglanggeran oude vulkaan

Nglanggeran Ancient Volcano ligt in het zuidelijke gebergte van Java. Deze berg is een van de oude vulkanen die al 60 tot 70 miljoen jaar bestaat. Nglanggeran Ancient Volcano biedt het beste uitzicht op de zonsopgang in de stad Jogja met prachtige luchten en is perfect voor degenen onder u die willen oefenen met klimmen, omdat deze berg een vrij gemakkelijke klimroute heeft.

Met een hoogte van ongeveer 700 meter heeft deze bestemming al trappen waardoor u deze gemakkelijker kunt beklimmen. Wanneer je de top bereikt, word je verwend met prachtige wolken, groene heuvels, de stad Jogja vanaf een hoogte en natuurlijk de exotische zonsopgang die bijdraagt ​​aan de perfectie van het landschap bij de oude vulkaan Nglanggeran.

6. Mount Merapi

De laatste plaats om deze keer de zonsopgang in Jogja te zien, is op de berg Merapi. Deze toeristische bestemming is inderdaad erg populair onder jongeren om fotospots te vinden. Om te genieten van de prachtige zonsopgang op de berg Merapi, moet je de top beklimmen via twee klimroutes, namelijk de Selo-route in het noorden en de Babadan-route in het westen. Maar klimmers die willen genieten van de zonsopgang op de berg Merapi, zullen hier meestal kamperen in afwachting van de zonsopgang en een met sterren bezaaide nacht doorbrengen. Dus voor degenen onder u die van klimmen en uitdagende activiteiten houden, kan Mount Merapi de juiste keuze voor u zijn.

Wonderful Indonesia

Dat zijn enkele aanbevelingen voor plaatsen om de prachtige zonsopgang en zonsondergang in Yogyakarta te zien. Welke plek denk je dat je gaat bezoeken? Zorg ervoor dat je, voordat je een plek kiest, volledige informatie hebt op de website van Wonderful Indonesia.